Begu castiga turneul de la Florianopolis, chiar inaintea Jocurilor Olimpice

Begu castiga turneul de la Florianopolis, chiar inaintea Jocurilor Olimpice

O veste excelenta chiar inaintea Jocurilor Olimpice vine de la Irina Begu, aflata inaintea acestei saptamani pe locul 31 WTA.

Favorita numarul 2, Begu castiga turneul de la Florianopolis, desi era la un pas de a fi eliminata inca din primul tur.

Acolo a infruntat-o pe brazilianca Laura Pigossi, aflata pe 384, care a intrat pe tabloul principal din postura de lucky-looser. Sud-americanca se impunea in primul set cu 6-3, pentru ca romanca sa le castige pe urmatoarele cu 6-3; 6-4. In setul secund au fost inregistrate 5 breakuri, cel de-al treilea incepand si el cu 3 game-uri pierdute pe propriul serviciu. In urmatoarele 3 meciuri Begu nu a avut emotii, impunandu-se in minimum de seturi. Adversara din optimi a fost o alta brazilianca, pe nume Paula Cristina Goncalves, numarul 177 mondial, pe care a invins-o cu 6-1; 6-2. In sferturi romanca o intalnea pe japoneza Nao Hibino, aflata pe 84, de care trecea cu 6-2; 6-4, pentru ca in semifinale sa castige in fata puerto-ricancei Monica Puig, clasata pe 37, cu un dublu 6-3. In cele doua meciuri Begu a pierdut 4 game-uri pe serviciu.

Begu castiga turneul de la Florianopolis, in finala impunandu-se cu emotii in fata unguroaicei Timea Babos, cap de serie numarul 6.

Primul set a fost castigat de unguroaica, scor 6-2, pentru ca in al doilea romanca sa se impuna cu 6-4. In decisiv, Begu castiga cu 6-3. In setul secund Begu a pierdut insa doua game-uri pe propriul serviciu, romanca dandu-ne palpitatii la 4-3 si serviciul pentru Babos. In decisiv Begu a inceput prost, insa si-a revenit pe parcurs, obtinand 3 breakuri.

Begu castiga turneul de la Florianopolis

Begu castiga turneul de la Florianopolis

Finala de la Florianopolis putea fi una 100% romaneasca. Din pacate insa, Ana Bogdan a pierdut in semifinale in fata unguroaicei Babos. Performanta Anei Bogdan a venit in optimi, cand a eliminat-o pe fosta lidera mondiala, sarboaica Jelena Jankovic, favorita principala.

In urma acestei performante, care vine cum nu se poate mai bine, chiar inaintea Jocurilor Olimpice, desfasurate tot pe hard, Begu urca pana pe locul 25. Asta nu este tot, fiindca in ”Road to Singapore”, clasament ce ia in calcul doar rezultatele din acest an, romanca a urcat 13 pozitii, fiind acum pe 20. De cealalta parte, Ana Bogdan se afla la cea mai buna clasare a sa, urcand pe 111.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*