Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie

Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie

Dupa retragerea Simonei Halep de la Jocurile Olimpice, toate sperantele catre o medalie mergeau catre perechea masculina formata din Florin Mergea si Horia Tecau.

In primele doua tururi romanii nu au avut nicio emotie, trecand in minimum de seturi. In prima runda Mergea si Tecau s-au impus asupra argentinienilor Delbonis si Duran cu 6-3; 6-2, pentru ca in optimi sa invinga perechea mexicana Santiago Gonzalez/Reyes-Varela, scor 6-3; 7-6. Un examen greu urma sa vina in sferturi, acolo unde Mergea si Tecau, favoriti numarul 5, ii intalneau pe capii de serie numarul 3, Melo si Soares. Romanii au castigat primul set cu 6-4, pentru ca Melo si Soares sa se impuna in cel de-al doilea cu 7-5. In decisiv Mergea si Tecau nu au avut nicio emotie, castigand cu 6-2. Astfel, am avansat in semifinale, acolo unde ii intalneam pe americanii Johnson si Sock. Cei doi americani, in special Sock, au un serviciu puternic, temandu-ne sa nu ajungem la tie-break, unde orice se putea intampla. Nu a fost asa, iar Mergea si Tecau i-au invins pe americani in minimum de seturi, scor 6-3; 7-5.

Astfel, Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie, odata cu accederea in finala asigurandu-ne argintul.

Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie

Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie

Adversari in ultimul act au fost spaniolii Marc Lopez si Rafael Nadal, favoriti numarul 6. Speram ca Nadal sa simta oboseala provocata de meciul de simplu din sferturi, jucat cu aproximativ doua ore inainte. Aceasta oboseala nu si-a facut simtita prezenta, ibericii invingandu-ne in 3 seturi, scor 2-6; 6-3; 4-6.

Important este insa ca Romania castiga prima medalie olimpica la tenis din istorie, in acel moment fiind cea de-a doua medalie de la JO 2016, dupa aurul la scrima cucerit ziua trecuta.

Intre timp, Romania a mai castigat doua medalii, ambele de bronz, la haltere si canotaj, ducand totalul la 4 medalii in dreptul tarii noastre. Pana la incheierea Jocurilor Olimpice mai avem sanse reale la o medalie din partea lui Marian Dragulescu la sarituri, dar poate si a Catalinei Ponor la barna. Ambii sportivi vor disputa finala pe aparate marti dimineata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*