Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti

Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti

Dupa medalia de argint cucerita alaturi de Florin Mergea la Jocurile Olimpice, Horia Tecau a participat impreuna cu olandezul Jean-Julien Rojer la turneul de Masters de la Cincinatti.

Romanul nu a dezamagit nici aici, perechea favorita numarul 5 fiind calificata direct in turul secund. Acolo i-au intalnit pe Inglot si Matkowski. Perechea romano-olandeza a castigat primul set cu 6-3, pentru ca pe al doilea sa il piarda cu 4-6. In Super-tiebreak Tecau si Rojer s-au impus cu 10-8, desi erau condusi cu 7-8, cu minibreak in spate. In sferturi Tecau si Rojer au intalnit perechea formata din Jamie Murray si Bruno Soares, favorita numarul 3. Dublul romano-olandez se impunea tot dupa Super-tiebreak. De data aceasta, cei doi pierdeau primul set cu 4-6, castigandu-l pe cel de-al doilea cu 6-2. In Super-tiebreak castigau destul de greu, scor 11-9, pierzandu-si de 3 ori serviciul. In semifinale Horia Tecau ii intalnea din nou pe fratii Bryan, drept pentru care deja il vedeam pe roman calificat in finala. Asa a si fost, Tecau si Rojer impunandu-se in minimum de seturi in fata fratilor americani, scor 6-3; 7-6.

Din pacate insa, Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti, una pe care a jucat-o in fata croatului Ivan Dodig si a brazilianului Robert Melo, care nu plecau capi de serie.

Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti

Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti

Tecau si Rojer pierdeau primul set la tie-break, castigandu-l pe al doilea tot la tie-break. In Super tie-break, dublul romano-olandez incepea cu un minibreak, in cele din urma insa pierzand cu 6-10. La Cincinatti a mai participat si Florin Mergea, alaturi de Rohan Bopanna, cei doi pierzand insa in optimi.

Astfel, dupa acest turneu Horia Tecau se afla pe locul 9 in clasamentul de dublu, in vreme ce Florin Mergea ocupa locul 15. Niciunul dintre cei doi nu joaca in aceasta saptamana, ambii pregatindu-se de US Open. Faptul ca Horia Tecau a pierdut finala la Cincinatti este un fapt incurajator pentru roman in vederea ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*