In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis

In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis

In cateva minute, mai precis la 15:00, vor incepe primele doua meciuri din semifinalele Cupei Davis.

Acestea se vor disputa intre favorita principala, Marea Britanie, si Argentina, favorita numarul 6, respectiv Franta, cap de serie numarul 5, si Croatia, care nu a pornit favorita. De precizat ca Marea Britanie este actuala campioana, in finala castigand in fata Belgiei cu scorul de 3-1. A fost prima Salatiera de Argint pentru Marea Britanie din 1936.

In primul meci dintre Marea Britanie si Argentina, Andy Murray va avea o misiune dificila, adversar fiindu-i Juan Martin Del Potro, ambii fiind sfert-finalisti la US Open. In acest an cei doi s-au intalnit in finala Jocurilor Olimpice, Murray impunandu-se in 4 seturi. Imediat dupa acest meci, va urma cel dintre Kyle Edmund si Guido Pella. Distanta dintre cei doi in clasamentul ATP este de 6 pozitii in favoarea lui Pella. Singura intalnire directa a avut loc in acest an, cand Pella se impunea. Suprafata era hard, aceeasi pe care se va juca si acum.

Astfel, nu ar fi exclus ca dupa ziua de astazi argentinienii, chiar daca joaca in deplasare sa obtina minim un punct. Partida care ar putea decide intalnirea se va disputa la dublu, unde Andy Murray si Jamie Murray sunt programati sa joace impotriva cuplului Delbonis/Leo Mayer. Aici britanicii au prima sansa. Duminica ar trebui ca Andy Murray sa joace impotriva lui Guido Pella, iar Edmund cu Del Potro. In niciuna dintre partide nu s-a disputat vreo intalnire directa. Este clar ca veriga slaba a britanicilor in aceasta intalnire este Kyle Edmund. Daca argentinienii vor specula la maxim asta, ar putea ajunge in finala Cupei Davis.

In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis, in a doua Franta pornind favorita.

In primul meci Coric il va intalni pe Gasquet, iar Cilic pe Pouille. Nu ar fi imposibil ca Gasquet sa o comita, in ultima vreme jocul sau nefiind deloc unul stralucit. Pe de alta parte, Coric se anunta o tanara speranta la inceputul sezonului, insa pana acum acesta nu a fost anul lui. Sa nu uitam totusi ca Coric l-a invins pe Nadal in urma cu o luna. Gasquet ocupa locul 17 in clasamentul ATP, iar Coric locul 42. In celalalt meci, Pouille se afla intr-o forma destul de buna, fiind sfert-finalist la US Open. In acest moment Pouille e pe 18 in clasamentul ATP, in vreme ce Cilic este pe 11.

In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis

In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis

La dublu, vor evolua liderii mondiali, Herbert si Mahut, care ar trebui sa-i intalneasca sambata, conform programului, pe Dodig si Draganja. Spunem ca ar trebui fiindca de multe se schimba unul sau chiar ambii jucatori  ai unei echipe de Cupa Davis, in functie de rezultatele din prima zi.

In acest sfarsit de saptamana se disputa semifinalele Cupei Davis, fiind probabil ca minim una dintre favorite sa nu confirme.

Aici ne referim in special la Marea  Britanie, insa, avand in vedere ca joaca in deplasare, Franta ar putea claca si ea. La casele de pariuri Marea Britanie si Franta sunt favorite clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*