Castigatoarea editiei trecute de Cupa Davis a fost eliminata

Castigatoarea editiei trecute de Cupa Davis a fost eliminata

Castigatoarea editiei trecute de Cupa Davis a fost eliminata

La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc semifinalele Cupei Davis, acolo unde detinatoarea trofeului, Marea Britanie, o intalnea pe teren propriu pe Argentina, in vreme ce Franta se deplasa in Croatia.

Prima zi a inceput cu un meci maraton, insa si cu o surpriza, Juan Martin Del Potro impunandu-se in mai mult de 5 ore in fata lui Andy Murray, scor 6-4; 5-7; 6-7; 6-3; 6-4. In meciul al doilea Kyle Edmund a inceput promitator cu Guido Pella, impunandu-se la tie-break in primul set. In urmatoarele a pierdut insa cu 4-6; 3-6; 2-6. In intalnirea dintre Croatia si Franta, in schimb, nu a avut loc nicio surpriza in prima zi. Astfel, Gasquet a castigat contra lui Coric in minimum de seturi, scor 6-2; 7-6; 6-2, in vreme ce Cilic a egalat, impunandu-se in fata lui Pouille in 4 seturi, scor 6-1; 7-6; 2-6; 6-2.

Ziua de sambata a fost rezervata perechilor de dublu. In intalnirea dintre Croatia si Franta Cilic si Dodig reuseau surpriza, invingandu-i pe liderii mondiali Herbert si Mahut in 4 seturi, scor 7-6; 5-7; 7-6; 6-3. In intalnirea dintre Marea Britanie si Argentina, capitanul nejucator al Argentinei a luat o decizie greu de inteles si anume aceea de a-l introduce in teren pe Del Potro. Asta in conditiile in care Argentina mai avea nevoie doar de un punct ca sa ajunga in finala, iar in meciul de duminica Del  Potro pleca favorit in fata lui Edmund. In fine, perechea formata din Del Potro si Leonardo Mayer a fost invinsa in 4 seturi de Andy si Jamie Murray, scor 1-6; 6-3; 4-6; 4-6.

Astfel, dupa doua zile Croatia o conducea pe Franta cu 2-1, iar Argentina cu acelasi scor pe Marea Britanie. In ultima zi Marin Cilic il intalnea pe Richard Gasquet, francezul aratand o forma slaba in ultimul timp. Asta s-a vazut si ieri, cand Cilic l-a invins in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2; 7-5. Astfel, Croatia, care nu pornea cap de serie in acest sezon, a ajuns in cea de-a doua finala din istorie, dupa cea castigata in 2005. Ultimul meci din aceasta intalnire nu a contat decat pentru statistica, aici Marin Draganja pierzand cu un dublu 4-6 in fata lui Lucas Pouille.

Trecand la cealalta intalnire, castigatoarea editiei trecute de Cupa Davis a fost eliminata, desi sansele de a reveni de la 0-2 erau destul de mari.

In primul meci al zilei Andy Murray si-a facut treaba, invingandu-l pe Guido Pella in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2; 6-3. In al doilea Del Potro trebuia sa joace impotriva lui Edmund, insa argentinianul s-a retras din cauza oboselii simtite in urma celor 8 ore din precedentele doua zile. Astfel, Del Potro i-a cedat locul lui Leonardo Mayer, care l-a invins pe Kyle Edmund in 4 seturi, scor 4-6; 6-3; 6-2; 6-4.

Castigatoarea editiei trecute de Cupa Davis a fost eliminata in semifinale acum, ramand cu 10 titluri in istorie si 8 finale pierdute.

Inaintea anului trecut, ultimmul titlu al Marii Britanii data din 1936. De cealalta parte, Argentina se afla la a cincea finala de Cupa Davis din istorie, pana acum nereusind sa castige vreuna. Finala se va disputa in ultimul weekend al lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*