Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing

Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing

In aceasta saptamana se desfasoara turneul WTA de la Beijing, Romania fiind reprezentata pe tabloul principal de simplu de Simona Halep si Irina Begu.

Din pacate, Monica Niculescu a fost invinsa in turul al doilea al calificarilor de catre americanca Louisa Chirico. Dupa ce a castigat primul set cu 6-2, le-a pierdut pe urmatoarele doua cu 2-6; 3-6. Un scor identic a fost si in partida Irinei Begu, care a intalnit in prima runda favorita numarul 2, spanioloaica Garbine Muguruza. Jucatoarea din Spania parea sa nu aiba nicio problema, castigand primul game in meci, avand doua mingi de break in al doilea. Pana la sfarsitul setului insa, Muguruza nu a mai castigat decat un game si acela cu mare dificultate.

In setul secund insa, Begu nu a mai practicat acelasi joc bun, pierzandu-si de 3 ori serviciul, castigand si ea o data pe serviciul advers. In decisiv prima care a reusit breakul a fost Irina Begu, rebreakul venind insa imediat in game-ul 6. Romanca si-a pierdut luciditatea in game-ul 8, cand nu a reusit sa castige niciun punct pe propriul serviciu.

Daca Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing in primul tur, Simona Halep este calificata automat in runda secunda.

Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing

Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing

Pare-se ca aici este un format mai ciudat, primele doua favorite evoluand in primul tur, 4 din celelalte 14 favorite avand liber in primul tur. In fine, cap de serie numarul 4, Halep o va intalni in turul secund pe belgianca Yanina Wickmayer, impotriva careia a suferit nu mai putin de 3 infrangeri din 4 meciuri. Ultima partida a avut loc anul trecut, Halep castigand in minimum de seturi. Celelalte intalniri directe au avut loc intre 2010 si inceputul anului 2012, cand Simona nu era in top 50.

Irina Begu a fost aproape sa produca surpriza la Beijing, in clasamentul WTA aflandu-se acum pe 27.

Monica Niculescu este pe 49, Simona Halep fiind in acest moment pe locul 4, putand urca pana pe 3 dupa acest turneu daca Agnieszka Radwanska va face vreun pas gresit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*