Nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis

Nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis

Ibericul Rafael Nadal nu a putut trece de sferturile de finala de la Beijing, pierzand astfel puncte pretioase in clasamentul ATP, avand in vedere ca anul trecut a disputat finala.

Astfel, Nadal a coborat pe locul 5 in clasamentul ATP, japonezul Kei Nishikori urcand pe 4, desi nu a jucat saptamana trecuta. Elvetianul Roger Federer, marele rival al lui Nadal in urma cu multi ani, s-a accidentat dupa turneul de la Wimbledon, declarand forfait pentru restul anului 2016. In acest moment elvetianul ocupa locul 7 in clasament, ceea ce inseamna ca nici Federer, dar nici Nadal nu se afla in top 4.

Nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis, acest aspect confirmandu-ne faptul ca a apus o era.

Ambii jucatori au fost lideri mondiali, Nadal stabilind si un record de invincibilitate pe zgura, unul care pare imposibil de depasit. Nu este insa singurul record stabilit de Nadal, acesta avand inca 10. Spaniolul a castigat 14 titluri de Grand Slam, dintre care 9 doar la Roland Garros. De partea cealalta, Federer are 17 titluri de Grand Slam in palmares, detinand 15 recorduri. Dintre acestea amintim ocuparea primei pozitii in clasamentul ATP timp de 237 saptamani consecutive, disputarea finalei tuturor turneelor de Grand Slam in 3 ani (2006, 2007, 2009) sau 65 de aparitii consecutive in turnee de Grand Slam.

Nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis

Nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis

Federer si Nadal au una dintre cele mai mari rivalitati din istoria tenisului, primul duel al celor doi avand loc in 2004. In total au avut loc 34 meciuri, Nadal impunandu-se in 23, dintre care de 14 ori in finala. Dintre cele 11 victorii ale lui Federer, 7 s-au petrecut in finala. Interesant este ca la Australian Open si la Roland Garros cei doi s-au intalnit de 8 ori, Federer nereusind nicio victorie. 

Acum Federer si Nadal nu se afla in cea mai buna forma, parasind top 4, faptul ca nu s-a mai intamplat asta de 13 ani in tenis dandu-ne senzatia ca niciunul dintre ei, in special Federer, nu va reveni in careul de asi.

Pe primul loc in clasamentul ATP se afla Djokovic, secondat de Murray, pe ultimul loc al podiumului aflandu-se Wawrinka. Dupa cum am spus mai sus, Nishikori se afla pe 4, Nadal coborand pe 6 intr-un clasament live, deoarece i s-au scazut punctele obtinute anul trecut la Shanghai. Astfel, Raonic a urcat pe 5. Roger Federer a coborat pe 8, tot intr-un clasament live, Monfils urcand pe 7. Ultimele doua locuri din top 10 sunt ocupate de Tomas Berdych si Dominic Thiem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*