Misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor

Misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor

Aflata pentru a treia oara la rand la Turneul Campioanelor, Simona Halep este aproape de a se califica din faza grupelor.

In 2014 romanca a ajuns in finala, anul urmator oprindu-se in faza grupelor. Acum a avut noroc la tragerea la sorti, evitand o grupa cu Muguruza, Radwanska, Kuznetsova sau Karolina  Pliskova. Halep a nimerit in grupa cu liderul mondial Angelique Kerber, Madison Keys si Dominika Cibulkova. 

In primul meci Simona nu a avut probleme prea mari, impunandu-se in minimum de seturi in fata lui Madison Keys, scor 6-2; 6-4, romanca pierzand un singur game pe propriul serviciu. In al doilea meci insa, disputat marti, Halep a fost invinsa de Kerber, scor 4-6; 2-6. Romanca a inceput prost, pierzandu-si serviciul chiar in primul game, rebreakul venind in game-ul 6. Din pacate, Halep nu a reusit sa ajunga in tie-breakul primului set, pierzandu-si inca o data serva in game-ul 9. Si in setul secund Simona si-a pierdut serviciul inca din primul game, avand doua mingi de break in game-ul 2, nefructificate insa.

Va fi o misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor, maine intalnind-o pe Cibulkova.

Misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor

Misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor

Cele doua s-au intalnit de 5 ori, slovaca impunandu-se in 3 randuri. Mai grav este ca Dominika a castigat ambele meciuri de pe hard, care au avut loc in 2013 si 2014. In acest moment Kerber se afla pe primul loc in grupa rosie, cu doua victorii, 4 seturi castigate si unul pierdut. Pe pozitia secunda este Halep, cu o victorie si o infrangere, doua seturi castigate si tot atatea pierdute. Pe 3 este Keys, tot cu o victorie, doua seturi castigate si doua pierdute, ultima fiind Cibulkova, cu doua infrangeri si un set castigat.

Cu toate acestea va fi o misiune grea pentru Simona Halep in a trece de grupe la Turneul Campioanelor si cand spunem asta ne referim mai ales la intalnirile directe dintre ea si Cibulkova.

Daca va castiga maine in minimum de seturi, Halep se va califica in semifinale, indiferent de rezultatul celeilalte partide. Daca romanca se va impune in 3 seturi, lucrurile se vor complica. In acest caz, pentru a se califica trebuie ca Madison Keys sa nu castige cu 2-0 in fata lui Angelique Kerber. Simona se poate califica in semifinale si daca va fi invinsa maine in 3 seturi. Asta doar daca Madison Keys nu va castiga contra lui Kerber. Daca, in schimb, Cibulkova va castiga in minimum de seturi, Halep va fi eliminata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*