Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor

Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor

Mastersul de la Paris era ultima sansa pentru Horia Tecau si Jean-Julien Rojer de a se califica la Turneul Campionilor.

Acestia se aflau pe locul 9 in clasamentul de dublu, fiind la mare lupta cu Huey si Mirnyi, care ocupau pozitia a opta inaintea acestui turneu. Perechea din Philadelphia si Belarus pierduse in prima runda la Mastersul de la Paris, lucru care facea mai simpla misiunea cuplului romano-olandez. Fiind favoriti numarul 4, cei doi au fost calificati automat in turul secund. Tecau si Rojer aveau un traseu relativ usor pana in semifinale, in optimi asteptandu-i americanii Nicholas Monroe si Jack Sock, iar in sferturi castigatorii dintre perechea Pouille/Tsonga si Bopanna/Nestor, favoriti numarul 8. Bopanna si Nestor s-au impus in acest meci, dupa 14-12 in Super Tie-break, insa Tecau si Rojer nu ii vor mai infrunta.

Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor, acesta fiind invins de cei doi americani.

Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor

Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor

Rojer si Tecau au inceput perfect, castigand primul set cu 6-2, pentru ca in al doilea sa se impuna americanii cu 6-3. In Super Tie-break Monroe si Sock au invins cu 10-7, dupa ce la un moment dat conduceau chiar si cu 8-2. Astfel, Horia nu isi va putea aparea titlul cucerit anul trecut la Turneul Campionilor, dupa o finala cu Florin Mergea si Rohan Bopanna. Apropo de perechea romano-indiana, aceasta a incheiat pe locul 15 in clasamentul ATP.

Horia Tecau pierde calificarea la Turneul Campionilor, in clasamentul de dublu aflandu-se toate cele 8 perechi care vor juca la Londra peste doua saptamani.

Nu la fel se poate spune si despre turneul de simplu. Cum Rafael Nadal a anuntat ca nu va participa la Turneul Campionilor, locul 9 se va califica si el. In acest moment pe 9 se afla austriacul Dominic Thiem, insa acesta a pierdut in turul secund. Tsonga se afla pe locul 10, acesta trebuind sa castige turneul de la Paris pentru a se califica, lucru greu de crezut. Berdych insa va merge la Turneul Campionilor daca va ajunge in semifinale. Deocamdata, acesta va juca la noapte in optimi impotriva lui Gilles Simon, daca se va califica in sferturi avandu-l ca adversar pe Milos Raonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*