Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor

Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor

Sezonul ATP este pe cale sa se incheie cum nu se poate mai bine, cu o finala a Turneului Campionilor intre Andy Murray si Novak Djokovic.

Liderul mondial, britanicul Andy Murray, a evoluat in grupa cu elvetianul Stan Wawrinka, japonezul Kei Nishikori si croatul Marin Cilic. In primul meci britanicul nu a avut nicio emotie, trecand de Cilic cu scorul de 6-3; 6-2, reusind, totusi, doar 3 asi si 4 duble greseli. Murray a avut ceva emotii in al doilea meci, impotriva lui Nishikori, pierzand primul set la tie-break. In urmatoarele doua s-a impus cu un dublu 6-4, de aceasta data Andy servind 8 asi, comitand 4 duble greseli.

Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor

Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor

Chiar daca avea doua victorii, Andy Murray nu era sigur de calificarea in semifinalele Turneului Campionilor. Pentru a fi sigur de aceasta trebuia sa castige cel putin un set in fata lui Wawrinka. Britanicul a avut un meci mai usor decat se astepta multa lume, impunandu-se cu 6-4; 6-2, servind 3 asi, comitand doua duble greseli. Astfel, Murray a terminat primul in grupa, urmat de japonezul Kei Nishikori. Asta inainte ca Nishikori sa joace in sesiunea de seara cu Marin Cilic.

Sarbul Novak Djokovic a picat in grupa cu Milos Raonic, Gael Monfils si Dominic Thiem. In primul meci Novak a avut aceeasi soarta ca Andy Murray, pierzand primul set la tie-break impotriva austriacului Thiem. Apoi le-a castigat pe urmatoarele doua cu un dublu 6-2, sarbul servind 3 asi, reusind sa nu comita nicio dubla greseala. In a doua partida Djokovic s-a impus in fata canadianului Raonic in minimum de seturi, ambele la tie-break, servind doi asi, comitand tot atatea duble greseli.

In ultimul meci Djokovic trebuia sa joace impotriva francezului Gael Monfils, insa acesta a acuzat o accidentare, retragandu-se din turneu. Astfel, contra lui Djokovic a intrat rezerva David Goffin, belgianul neavand vreo sansa in fata lui Djokovic, pierzand cu 1-6; 2-6. Astfel, Novak Djokovic a terminat primul in grupa, pe a doua pozitie clasandu-se Milos Raonic.

Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor, Andy evoluand in prima semifinala cu Milos Raonic, in vreme ce Djokovic il va avea ca adversar pe Nishikori.

Murray si Raonic s-au intalnit de 11 ori, britanicul impunandu-se in 8 randuri. Ultima intalnire directa era programata chiar acum doua saptamani, la Mastersul de la Paris, canadianul insa abandonand. De partea cealalta, Djokovic conduce cu 10-2 in intalnirile cu japonezul Kei Nishikori, sarbul impunandu-se insa in ultimele 9 intalniri directe.

Se profileaza o finala Murray vs Djokovic in Turneul Campionilor, distanta dintre cei doi fiind de 405 puncte in favoarea britanicului.

Daca Djokovic va castiga ultimul act care se profileaza a fi cu Murray, sarbul va redeveni lider mondial. Asta deoarece finalistul va primi 400 puncte, iar castigatorul 900 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*