Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP

Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP

In circuitul ATP anul 2016 s-a incheiat cum nu se poate mai bine, finala Turneului Campionilor de la Londra avandu-i ca adversari pe primii doi jucatori din clasamentul mondial: Andy Murray si Novak Djokovic.

Cei doi si-au castigat lejer grupa din care a facut parte, ambii impunandu-se in toate cele 3 partide. Singurul set pierdut de Murray a fost la tie-break impotriva japonezului Kei Nishikori, in vreme ce Djokovic a pierdut si el un singur set, tot in urma unui tie-break, in fata austriacului Dominic Thiem.

In mod surprinzator, Djokovic a avut cel mai usor meci de la Turneul Campionilor in semifinala contra lui Kei Nishikori, castigata cu un dublu 6-1. Cu doar cateva ore inainte de asta s-a disputat cel mai lung meci din istoria Turneului Campionilor, protagonisti fiind Andy Murray si Milos Raonic. Partida a durat 3 ore si 38 minute, britanicul revenind de la 0-1 la seturi. Scorul final a fost 5-7; 7-6; 7-6, in cele doua tie-breakuri Murray impunandu-se cu 7-5, respectiv 11-9. Britanicul a fructificat abia cea de-a patra minge de meci, desi avusese ocazia sa incheie meciul pe propriul serviciu la 5-4; 6-5, dar si la 7-6 in tie-break.

Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP

Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP

Dupa meciul din semifinale toata lumea vedea o finala in care Murray va avea de suferit de pe urma oboselii, avand in vedere si faptul ca britanicul a stat in teren pe parcursul intregului turneu aproximativ 3 ore si jumatate mai mult decat Novak Djokovic. Nu a fost insa deloc asa, Andy invingandu-l pe  Novak in minimum de seturi, scor 6-3; 6-4, prima minge de break a sarbului venind abia in setul secund.

Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP, diferenta dintre el si Djokovic fiind in acest moment de 630 puncte.

Djokovic a pornit in 2016 cu un avantaj de peste 5 000 puncte in clasamentul ATP, avand insa o prestatie slaba in partea a doua a sezonului, nereusind sa-si apere multe puncte obtinute anul trecut. In 2016 Djokovic a castigat 7 turnee, dintre care se evidentiaza Grand Slamurile de la Australian Open si Roland Garros, pe cand Murray s-a impus in 9 turnee, incluzand aici si Jocurile Olimpice, insa si cel de Grand Slam de la Wimbledon.

Andy Murray incheie anul 2016 in fruntea clasamentului ATP, un amanunt interesant fiind acela ca britanicul si Djokovic s-au nascut la o saptamana distanta.

Murray a venit pe lume pe 15 mai 1987, iar Djokovic pe 22 mai 1987. Astfel, nu se poate vorbi ca diferenta de varsta va favoriza unul dintre jucatori in viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*