Adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili

Adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili

Din punct de vedere al echipelor de Fed Cup, respectiv Cupa Davis ale Romaniei, 2016 nu putem spune ca a fost un an prea reusit, insa sunt premise ca 2017 sa fie mai bun.

Echipa de Fed Cup ajungea in Grupa Mondiala in acest an, unde avea ghinionul de a intalni in primul tur Cehia, de 3 ori campioana la acea vreme. Romancele s-au tinut tare, pierzand in meciul decisiv. In play-offul pentru mentinerea in Grupa Mondiala romancele pierdeau cu 1-4 in fata nemtoaicelor.

Astfel, Romania a ajuns din nou in Grupa II, urmand ca in meciul pentru accederea in play-offul Grupei Mondiale sa o intalneasca pe Belgia pe teren propriu. In ultima partida din 2016, belgiencele le-au avut in lot pe Flipkens si Wickmayer la simplu, Bonaventure si Mestach facand pereche la dublu. De cealalta parte, romancele le-au avut in lot in ultima partida la simplu pe Begu, Halep si Niculescu, pentru ca la dublu sa joace perechea Begu/Dulgheru.

Adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili, in play-offul Grupei Mondiale incercand sa ajunga si componentii echipei masculine.

Adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili

Adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili

In prima runda a Grupei I, care se va disputa la inceputul lunii februarie, Romania o va intalni in deplasare pe Belarus. Singurul jucator cunoscut din lot bielorusilor este Max Mirnyi la dublu si, poate, Egor Gerasimov. In afara de perechea Florin Mergea/Horia Tecau, ultima parte a acestui an ne-a facut sa avem sperante mari de la Marius Copil in 2017. Celalalt component al echipei este Adrian Ungur.

Daca va trece de Belarus, Romania va juca pentru accesul in play-offul Grupei Mondiale cu Austria. In ultima partida de Cupa Davis, austriecii i-au avut in lot pe jucatorii de simplu Gerald Melzer, Jurgen Melzer si Dennis Novak, la dublu evoluand Jurgen Melzer si Philipp Oswald.

Asadar, adversarii romanilor din Cupa Davis si Fed Cup sunt accesibili, avand sanse reale de a ajunge in play-offul Grupei Mondiale cu ambele echipe.

Daca vom ajunge acolo cu ambele loturi, echipa de Fed Cup are sanse mult mai mari decat cea de Cupa Davis. Sincer, ne indoim ca in eventualul play-off romanii vor mai beneficia de un asemenea noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*